ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Πήγαινε κάτω

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από laskas Την / Το Πεμ Απρ 30, 2015 8:05 am

Μία διαφορετική Ελληνική CLAN

Θα καταθέσω τις ιδέες που έχω για την λειτουργία μιας Ελληνικής ομάδας που δεν έχει στόχο μόνο την διασκέδαση και την καλή παρέα, αλλά και την επιτυχία.Πως εγώ θα ήθελα να λειτουργεί η ομάδα που συμμετέχω ή που ίσως δημιουργήσω εγώ ο ίδιος τους επόμενους μήνες.
Ξεκινάω με τον τίτλο του κειμένου.
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ???
Βασικός και πρωταρχικός στόχος είναι η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των προσόντων του, αλλά και να κρατάει τους παίκτες ενεργούς.Οι παίκτες να νοιώθουν κομμάτι της ομάδας, να χαίρονται όταν συμμετέχουν στις δραστηριότητες της και να αποδίδουν το μέγιστο.Αυτά τα συστατικά κατά τη γνώμη μου οδηγούν στην επιτυχία.
Θα αναλύσω πιο κάτω τους τρόπους που κατά τη γνώμη μου μπορείς να το πετύχεις.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συμμετέχουν:  Commander + 5 Executive Officer ( Dep. Com. )
Κανένας άλλος δεν αποτελεί μέλος της διοίκησης! Η αρμοδιότητα τους είναι να παίρνουν αποφάσεις για την ομάδα με τρόπο δημοκρατικό.Αν υπάρχουν διαφωνίες σε κάποιο θέμα να ψηφίζουν μεταξύ τους.Όλοι έχουν από μια ψήφο εκτός από τον αρχηγό που έχει 2 ψήφους, σύνολο 7 ψήφοι και έτσι με πλειοψηφικό τρόπο να παίρνονται αποφάσεις χωρίς τσακωμούς.Δεν λέω με το παραμικρό να γίνεται αυτή η διαδικασία, αλλά αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν είναι μια μέθοδος για την αποφυγή καταστάσεων. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας σε Ελληνικές ομάδες και ίσως είναι ένας τρόπος να λύνονται οι διαφορές.

Λειτουργία της ομάδας
Κάθε πρώτη του μήνα και 21.00 ώρα Ελλάδος θα ξέρουν οι παίκτες ότι θα γίνεται η τακτική συνεδρίαση.Αυτό θα ισχύει πάντα.Μια φορά το μήνα συζητάμε,προτείνουμε...συναντιόμαστε, δενόμαστε σαν ομάδα.Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία αλλά βγάζεις εύκολα συμπέρασμα για κάποιον που προτιμάει να παίζει random από το να συμμετέχει σε μια συζήτη 1 φορά το μήνα.Που στο κάτω κάτω αν δεν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση μπορεί να τελειώσει και σε λίγα λεπτά.Αυτός ο αδιάφορος παίκτης δεν συμβαδίζει και ούτε πρόκειται στο μέλλον...

Commander
Μπορεί να εκλεγεί ο οποισδήποτε αν βάλει υποψηφιότητα στην τακτική συνεδρίαση κάθε πρώτη του μήνα και 21.00 ώρα Ελλάδος από την πλειοψηφία των παρόντων.Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μήνα θα αλλάζει ο αρχηγός.Μπορεί να μην υπάρχει υποψήφιος ή να υπάρχει κάποιος που να μην πάρει περισσότερους ψήφους. Οπότε παραμένει ο ίδιος...
Με αυτόν τον τρόπο:
1)H Clan δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
2)Δίνονται και σε άλλα άτομα η ευκαιρία να αποδέιξουν τις ηγετικές τους ικανότητες.
3)Η αρχηγία δεν γίνεται ρουτίνα και στο τέλος αδιαφορία.
4)Αν κάποιος θέλει να δείξει την αξία του και να παραμείνει αρχηγός θα αναγκαστεί να ασχοληθεί σοβαρά.Αλλιώς πρώτη του μήνα έρχεται ο επόμενος!  
Αποκλειστηκά αυτός ορίζει τα μέλη της διοίκησης με μοναδικό κριτήριο την ικανότητα τους και την θέληση να βοηθήσουν και όχι τα φιλαράκια μας!Πρέπει να ορίσει τα συγκεκριμένα καθήκοντα τους ( που θα αναλύσω πιο κάτω )και να τους αξιολογεί πάνω σε αυτά.Αν υπάρχει αδιαφορία ή ανικανότητα πρέπει να αλλάζουν τα μέλη της διοίκησης.

2) Executive Officer ( Dep. Com. )

Είναι αρκετοί σε κάθε ομάδα και χωρίς συγκεκριμένα καθήκοντα. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι στην διοίκηση αν λείπεις από την ομάδα μεγάλο διάστημα ή απλά είσαι παρόν χωρίς να κάνεις τίποτα ουσιαστικό.1)Στη θεωρία αντικαθιστούν τον Commander αν απουσιάζει.2)Έχουν μια ψήφο σε θέματα αποφάσεων.3)Δίπλα στον τίτλο τους προστίθεται και ένας νέος όρος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΡΜΑΤΩΝ 4) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ F.C

•Ο κάθε Executive Officer να αναλάβει να αξιολογήσει ένα συγκεκριμένο είδος άρματος από όλη την ομάδα.Παράδειγμα Αξιολόγησης : O Executive Officer Laskas αναλαμβάνει να αξιολογήσει όλα τα βαριά άρματα της CLAN.
Α)Φτιάχνω ένα αρχείο excel με 4 κολόνες . DAMAGE, WN8, BATTLES.SKILLS Είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία αφού όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στο http://en.wot-life.com/ .Απλή αντιγραφή και μετά μελετάς τα νούμερα.
Β)Ζητάω το screen  του άρματος από τον κάθε παίκτη για να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα και  με τον αριθμό των skills.
Μετά από αυτή την διαδικασία μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για τους καλύτερους χειριστές σε κάθε είδος άρματος.Να ξέρεις τους δυνατούς με is7 για παράδειγμα...Δεν είναι ανάγκη να γίνει σε όλα τα άρματα, μπορεί να γίνει κατά παραγγελία από τον κάθε f.c ανάλογα με τα άρματα που του χρειάζονται.Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε την μέγιστη απόδωση παικτών.Η δουλειά μπορεί να μοιραστεί κατά άρμα στον κάθε Executive Officer.Επίσης αν κάποιος παίκτης είναι καλός στα ARTY να γράφεται στο ts δίπλα από το όνομα του.Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΛΕΡΑΣ!!!Να ξέρουμε την ειδικότητα του κάθε παίκτη γιατί σίγουρα δεν είμαστε όλοι καλοί σε όλα.Πολλές φορές ο άλλος βάζει medium επειδή το ζητάει ο fc και όχι επειδή είναι καλός.
•Ένας Executive Officer να αναλάβει να καταγράψει και να αξιολογήσει  τα αποτελέσματα και την ικανότητα των f.c.
Καταγραφή ( σε ένα αρχείο excel ) των αποτελεσμάτων, των χαρτών και της δυναμικότητας του κάθε αντιπάλου.Θα ξέρουμε σε βάθος  χρόνου ποιός fc έχει καλύτερο WR σε ποιό MAP και o μέσος όρος WN8 των αντιπάλων που αντιμετώπισε.Αναλύει τα replay της κάθε μάχης CW που θα είναι υποχρεωμένος να στείλει ο κάθε fc.

3)Δύο Διπλωμάτες ( ορίζονται από την Διοίκση ) με στόχο την συμφωνία και τελικά την συμμαχία με ισχυρή-ές ή ισάξιες ομάδες μέσα στον χάρτη.Επίσης συνεργασία με άλλες Ελληνικές αν είναι εφικτό.Αν δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα μέσα σε ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα να αντικατασταθούν.

4)Δύο ταμείες ( ορίζονται από την Διοίκση ) να μοιράζει τον χρυσό ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.Το ταμείο θα πρέπει να έχει ελάχιστο gold.Ο χρυσός μοιράζεται με αυτόν τον απλό τρόπο:O FC ξεκινάει με μια συγκεκριμένη 15αδά που υποχρεωτικά δεν θα αλλάζει μέχρι το τέλος της βραδιάς!Η 15άδα που θα κερδίσει τη μάχη με τον ιδιοκτήτη της περιοχής θα μοιραστεί ισόποσα τον χρυσό της περιοχής την επόμενη μέρα πριν ανοίξουν οι καινούριες μάχες.Αν κάποιος παίκτης φύγει από την 15άδα πριν την κατάκτηση της περιοχής δεν παίρνει χρυσό και ο FC τον αντικαθηστά με οποιονδήποτε της επιλογής του.

5)3 ή 4 recruiters ( ορίζονται από την Διοίκση ) υπάρχει μεγάλη λίστα ποιοτικών ελλήνων παικτών.Recruiter - κατάσκοπος που να βλέπει ποιοί φεύγουν κάθε μέρα από τις ομάδες τους, κάποιος ενημερώνει την λίστα, κάποιος κάνει τα chat και κάποιος να αξιολογεί τα στατιστικά τους.Να δοκιμάζονται οι υποψήφιοι σε platoon.

6) F.C Όλοι μπορούν να κάνουν.Πρέπει να δίνεται σε όλους η ευκαιρία και η διοίκηση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δέχεται!Είναι ένας τομέας που υστερεί όλη η ελληνική κοινότητα.Ο μόνος τρόπος είναι να ανακαλύψουμε ή να φτιάξουμε καοινούριους fc.Φτιάχνεται λίστα προτεραιότητας με δηλώσεις συμμετοχής και κάνουν ΟΛΟΙ με την σειρά.
Ο κάθε F.C διαλέγει όποιον παίκτη και τακτική θέλει!Απαγορεύονται παρεμβάσεις και κριτικές από τους παίκτες μετά την μάχη.Τα replay αναλύονται από την διοίκηση!
Υποχρέωση του κάθε F.C είναι να στέλνει τα replay της κάθε μάχης σε όλη την διοίκηση και στους ταμείες αν υπάρχει μάχη που δίνει χρυσό.
Η μόνη περίπτωση να παρέμβει η διοίκηση και να πάψει κάποιον από F.C είναι να έχει ο ίδιος ο F.C τα εξής νούμερα : W.R < 50% και AV. WN8 αντιπάλου < Από της ομάδας. Αν ισχύουν και τα 2 ταυτόχρονα σε βάθος χρόνου 50 μαχών σημαίνει ότι έχει πιο πολλές ήττες παρά νίκες σαν F.C, χάνει από χειρότερες ομάδες άρα είναι αδύναμος και μπορεί να παρέμβει η διοίκηση.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι η ευθύνη της ήττας είναι πάντα του fc και όχι των απλών παικτών με το απλό σκεπτικό ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΑΛΕΓΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ...!ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ CLAN

Η clan λειτουργεί με 2 βασικούς στόχους :

A. Την δημιουργία μιας καλής παρέας παικτών που θα μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι και να διασκεδάσουν.
Β.Τις νίκες που θα φέρουν χρυσό στους παίκτες.

Απλοί κανόνες :
1)Απαγορεύονται οι στρατιωτικές συμπεριφορές.
2)Αλληλοσεβασμός προς τους συμπαίκτες μας και άριστη συμπεριφορά στο TS. Ο παίκτης που θα δημιουργήσει πρόβλημα με την συμπεριφορά του αποβάλλεται άμεσα από την ομάδα.
3)Μοναδική υποχρέωση των παικτών ( μόνο για τους online ) είναι να βρίσκονται στο TS την ώρα του SPECIAL και των TRAINING. Ο παίκτης που θα παίζει RANDOM την ώρα που η ομάδα δίνει μάχες θα αποβάλλεται άμεσα από την ομάδα.
4)Η clan θα προσπαθεί να βάζει όσα περισσότερα SPECIAL γίνεται ώστε να παίζουν όλοι οι παίκτες, να αποκτούν εμπειρία και να βελτιώνονται.
5)Το σήμα και το όνομα προτείνονται από την διοίκηση στους παίκτες και ορίζεται ή αλλάζει από την πλειοψηφία των παικτών.
6)Ο αρχηγός και η διοίκηση λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με το καταστατικό και όχι αφθαίρετα.

_________________
avatar
laskas

Αριθμός μηνυμάτων : 187
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2014
Ηλικία : 40

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από antkon Την / Το Πεμ Απρ 30, 2015 9:00 am

laskas έγραψε:Μία διαφορετική Ελληνική CLAN

Θα καταθέσω τις ιδέες που έχω για την λειτουργία μιας Ελληνικής ομάδας που δεν έχει στόχο μόνο την διασκέδαση και την καλή παρέα, αλλά και την επιτυχία.Πως εγώ θα ήθελα να λειτουργεί η ομάδα που συμμετέχω ή που ίσως δημιουργήσω εγώ ο ίδιος τους επόμενους μήνες.
Ξεκινάω με τον τίτλο του κειμένου.
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ???
Βασικός και πρωταρχικός στόχος είναι η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των προσόντων του, αλλά και να κρατάει τους παίκτες ενεργούς.Οι παίκτες να νοιώθουν κομμάτι της ομάδας, να χαίρονται όταν συμμετέχουν στις δραστηριότητες της και να αποδίδουν το μέγιστο.Αυτά τα συστατικά κατά τη γνώμη μου οδηγούν στην επιτυχία.
Θα αναλύσω πιο κάτω τους τρόπους που κατά τη γνώμη μου μπορείς να το πετύχεις.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συμμετέχουν:  Commander + 5 Executive Officer ( Dep. Com. )
Κανένας άλλος δεν αποτελεί μέλος της διοίκησης! Η αρμοδιότητα τους είναι να παίρνουν αποφάσεις για την ομάδα με τρόπο δημοκρατικό.Αν υπάρχουν διαφωνίες σε κάποιο θέμα να ψηφίζουν μεταξύ τους.Όλοι έχουν από μια ψήφο εκτός από τον αρχηγό που έχει 2 ψήφους, σύνολο 7 ψήφοι και έτσι με πλειοψηφικό τρόπο να παίρνονται αποφάσεις χωρίς τσακωμούς.Δεν λέω με το παραμικρό να γίνεται αυτή η διαδικασία, αλλά αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν είναι μια μέθοδος για την αποφυγή καταστάσεων. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας σε Ελληνικές ομάδες και ίσως είναι ένας τρόπος να λύνονται οι διαφορές.

Λειτουργία της ομάδας
Κάθε πρώτη του μήνα και 21.00 ώρα Ελλάδος θα ξέρουν οι παίκτες ότι θα γίνεται η τακτική συνεδρίαση.Αυτό θα ισχύει πάντα.Μια φορά το μήνα συζητάμε,προτείνουμε...συναντιόμαστε, δενόμαστε σαν ομάδα.Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία αλλά βγάζεις εύκολα συμπέρασμα για κάποιον που προτιμάει να παίζει random από το να συμμετέχει σε μια συζήτη 1 φορά το μήνα.Που στο κάτω κάτω αν δεν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση μπορεί να τελειώσει και σε λίγα λεπτά.Αυτός ο αδιάφορος παίκτης δεν συμβαδίζει και ούτε πρόκειται στο μέλλον...

Commander
Μπορεί να εκλεγεί ο οποισδήποτε αν βάλει υποψηφιότητα στην τακτική συνεδρίαση κάθε πρώτη του μήνα και 21.00 ώρα Ελλάδος από την πλειοψηφία των παρόντων.Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μήνα θα αλλάζει ο αρχηγός.Μπορεί να μην υπάρχει υποψήφιος ή να υπάρχει κάποιος που να μην πάρει περισσότερους ψήφους. Οπότε παραμένει ο ίδιος...
Με αυτόν τον τρόπο:
1)H Clan δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
2)Δίνονται και σε άλλα άτομα η ευκαιρία να αποδέιξουν τις ηγετικές τους ικανότητες.
3)Η αρχηγία δεν γίνεται ρουτίνα και στο τέλος αδιαφορία.
4)Αν κάποιος θέλει να δείξει την αξία του και να παραμείνει αρχηγός θα αναγκαστεί να ασχοληθεί σοβαρά.Αλλιώς πρώτη του μήνα έρχεται ο επόμενος!  
Αποκλειστηκά αυτός ορίζει τα μέλη της διοίκησης με μοναδικό κριτήριο την ικανότητα τους και την θέληση να βοηθήσουν και όχι τα φιλαράκια μας!Πρέπει να ορίσει τα συγκεκριμένα καθήκοντα τους ( που θα αναλύσω πιο κάτω )και να τους αξιολογεί πάνω σε αυτά.Αν υπάρχει αδιαφορία ή ανικανότητα πρέπει να αλλάζουν τα μέλη της διοίκησης.

2) Executive Officer ( Dep. Com. )

Είναι αρκετοί σε κάθε ομάδα και χωρίς συγκεκριμένα καθήκοντα. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι στην διοίκηση αν λείπεις από την ομάδα μεγάλο διάστημα ή απλά είσαι παρόν χωρίς να κάνεις τίποτα ουσιαστικό.1)Στη θεωρία αντικαθιστούν τον Commander αν απουσιάζει.2)Έχουν μια ψήφο σε θέματα αποφάσεων.3)Δίπλα στον τίτλο τους προστίθεται και ένας νέος όρος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΡΜΑΤΩΝ 4) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ F.C

•Ο κάθε Executive Officer να αναλάβει να αξιολογήσει ένα συγκεκριμένο είδος άρματος από όλη την ομάδα.Παράδειγμα Αξιολόγησης : O Executive Officer Laskas αναλαμβάνει να αξιολογήσει όλα τα βαριά άρματα της CLAN.
Α)Φτιάχνω ένα αρχείο excel με 4 κολόνες . DAMAGE, WN8, BATTLES.SKILLS Είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία αφού όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στο http://en.wot-life.com/ .Απλή αντιγραφή και μετά μελετάς τα νούμερα.
Β)Ζητάω το screen  του άρματος από τον κάθε παίκτη για να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα και  με τον αριθμό των skills.
Μετά από αυτή την διαδικασία μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για τους καλύτερους χειριστές σε κάθε είδος άρματος.Να ξέρεις τους δυνατούς με is7 για παράδειγμα...Δεν είναι ανάγκη να γίνει σε όλα τα άρματα, μπορεί να γίνει κατά παραγγελία από τον κάθε f.c ανάλογα με τα άρματα που του χρειάζονται.Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε την μέγιστη απόδωση παικτών.Η δουλειά μπορεί να μοιραστεί κατά άρμα στον κάθε Executive Officer.Επίσης αν κάποιος παίκτης είναι καλός στα ARTY να γράφεται στο ts δίπλα από το όνομα του.Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΛΕΡΑΣ!!!Να ξέρουμε την ειδικότητα του κάθε παίκτη γιατί σίγουρα δεν είμαστε όλοι καλοί σε όλα.Πολλές φορές ο άλλος βάζει medium επειδή το ζητάει ο fc και όχι επειδή είναι καλός.
•Ένας Executive Officer να αναλάβει να καταγράψει και να αξιολογήσει  τα αποτελέσματα και την ικανότητα των f.c.
Καταγραφή ( σε ένα αρχείο excel ) των αποτελεσμάτων, των χαρτών και της δυναμικότητας του κάθε αντιπάλου.Θα ξέρουμε σε βάθος  χρόνου ποιός fc έχει καλύτερο WR σε ποιό MAP και o μέσος όρος WN8 των αντιπάλων που αντιμετώπισε.Αναλύει τα replay της κάθε μάχης CW που θα είναι υποχρεωμένος να στείλει ο κάθε fc.

3)Δύο Διπλωμάτες ( ορίζονται από την Διοίκση ) με στόχο την συμφωνία και τελικά την συμμαχία με ισχυρή-ές ή ισάξιες ομάδες μέσα στον χάρτη.Επίσης συνεργασία με άλλες Ελληνικές αν είναι εφικτό.Αν δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα μέσα σε ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα να αντικατασταθούν.

4)Δύο ταμείες ( ορίζονται από την Διοίκση ) να μοιράζει τον χρυσό ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.Το ταμείο θα πρέπει να έχει ελάχιστο gold.Ο χρυσός μοιράζεται με αυτόν τον απλό τρόπο:O FC ξεκινάει με μια συγκεκριμένη 15αδά που υποχρεωτικά δεν θα αλλάζει μέχρι το τέλος της βραδιάς!Η 15άδα που θα κερδίσει τη μάχη με τον ιδιοκτήτη της περιοχής θα μοιραστεί ισόποσα τον χρυσό της περιοχής την επόμενη μέρα πριν ανοίξουν οι καινούριες μάχες.Αν κάποιος παίκτης φύγει από την 15άδα πριν την κατάκτηση της περιοχής δεν παίρνει χρυσό και ο FC τον αντικαθηστά με οποιονδήποτε της επιλογής του.

5)3 ή 4 recruiters ( ορίζονται από την Διοίκση ) υπάρχει μεγάλη λίστα ποιοτικών ελλήνων παικτών.Recruiter - κατάσκοπος που να βλέπει ποιοί φεύγουν κάθε μέρα από τις ομάδες τους, κάποιος ενημερώνει την λίστα, κάποιος κάνει τα chat και κάποιος να αξιολογεί τα στατιστικά τους.Να δοκιμάζονται οι υποψήφιοι σε platoon.

6) F.C Όλοι μπορούν να κάνουν.Πρέπει να δίνεται σε όλους η ευκαιρία και η διοίκηση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δέχεται!Είναι ένας τομέας που υστερεί όλη η ελληνική κοινότητα.Ο μόνος τρόπος είναι να ανακαλύψουμε ή να φτιάξουμε καοινούριους fc.Φτιάχνεται λίστα προτεραιότητας με δηλώσεις συμμετοχής και κάνουν ΟΛΟΙ με την σειρά.
Ο κάθε F.C διαλέγει όποιον παίκτη και τακτική θέλει!Απαγορεύονται παρεμβάσεις και κριτικές από τους παίκτες μετά την μάχη.Τα replay αναλύονται από την διοίκηση!
Υποχρέωση του κάθε F.C είναι να στέλνει τα replay της κάθε μάχης σε όλη την διοίκηση και στους ταμείες αν υπάρχει μάχη που δίνει χρυσό.
Η μόνη περίπτωση να παρέμβει η διοίκηση και να πάψει κάποιον από F.C είναι να έχει ο ίδιος ο F.C τα εξής νούμερα : W.R < 50% και AV. WN8 αντιπάλου < Από της ομάδας. Αν ισχύουν και τα 2 ταυτόχρονα σε βάθος χρόνου 50 μαχών σημαίνει ότι έχει πιο πολλές ήττες παρά νίκες σαν F.C, χάνει από χειρότερες ομάδες άρα είναι αδύναμος και μπορεί να παρέμβει η διοίκηση.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι η ευθύνη της ήττας είναι πάντα του fc και όχι των απλών παικτών με το απλό σκεπτικό ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΑΛΕΓΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ...!ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ CLAN

Η clan λειτουργεί με 2 βασικούς στόχους :

A. Την δημιουργία μιας καλής παρέας παικτών που θα μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι και να διασκεδάσουν.
Β.Τις νίκες που θα φέρουν χρυσό στους παίκτες.

Απλοί κανόνες :
1)Απαγορεύονται οι στρατιωτικές συμπεριφορές.
2)Αλληλοσεβασμός προς τους συμπαίκτες μας και άριστη συμπεριφορά στο TS. Ο παίκτης που θα δημιουργήσει πρόβλημα με την συμπεριφορά του αποβάλλεται άμεσα από την ομάδα.
3)Μοναδική υποχρέωση των παικτών ( μόνο για τους online ) είναι να βρίσκονται στο TS την ώρα του SPECIAL και των TRAINING. Ο παίκτης που θα παίζει RANDOM την ώρα που η ομάδα δίνει μάχες θα αποβάλλεται άμεσα από την ομάδα.
4)Η clan θα προσπαθεί να βάζει όσα περισσότερα SPECIAL γίνεται ώστε να παίζουν όλοι οι παίκτες, να αποκτούν εμπειρία και να βελτιώνονται.
5)Το σήμα και το όνομα προτείνονται από την διοίκηση στους παίκτες και ορίζεται ή αλλάζει από την πλειοψηφία των παικτών.
6)Ο αρχηγός και η διοίκηση λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με το καταστατικό και όχι αφθαίρετα.

+1

_________________

antkon

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Ημερομηνία εγγραφής : 25/08/2014

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από taramas Την / Το Πεμ Απρ 30, 2015 1:17 pm

@ laskas

Κώστα, σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω μαζί σου με 3 ενστάσεις,

1) Το φάρμακο των αυστηρών κανόνων λειτουργεί ανασταλτικά στη φάρα μας και στη συμπεριφορά της : πχ οταν έχουμε ενα χαλασμένο δρόμο αντί να τον φτιάξουμε βάζουμε ενα γελοίο ανώτατο όριο ταχύτητας για να μην σκοτωνόμαστε, αποτέλεσμα σκοτώνονται περισσότεροι, το σωστό είναι να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε το δρόμο και να δημιουργήσουμε παιδεία στους οδηγούς.
2) Ο στόχος της καλής παρέας και των επιτυχιών είναι ασαφής, τα όρια που βάζεις παραπέμπουν σε παίχτες κάποιου επιπέδου οι οποίοι κατα το πλείστον δεν ενδιαφέρονται για την καλή παρέα και την διασκέδαση, εκ των πραγμάτων αφήνεις έξω πολλούς και ζητάς άνεργους ή άεργους που εχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σκεπτικό σου, πιστεύεις οτι υπάρχουν πολλοί με αυτές τις δυνατότητες?
3) η αντικατάσταση του commander κάθε μήνα το μόνο που θα βοηθήσει είναι την δημιουργία κλίκας το μέγεθος της οποίας εξαρτάται απο τις φιλοδοξίες του καθενός.

Πάραυτα θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις γιατί η όποια προσπάθεια είναι όφελος ακόμα κι αν δεν πετύχει απόλυτα αρκεί να μαθαίνουμε απο τα λάθη μας.

_________________

taramas

Αριθμός μηνυμάτων : 231
Ημερομηνία εγγραφής : 16/08/2014

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από laskas Την / Το Πεμ Απρ 30, 2015 9:02 pm

Καταρχήν ευχαριστώ για τα σχόλια σου...

Αυτά που έγραψα είναι οι σκέψεις μου, οι οποίες φυσικά δεν μπορεί να είναι όλες σωστές 100% ή για κάποιους να είναι σωστές και για άλλους όχι ή να είναι απλά θεωρητικές και στην πράξη να μην εφαρμόζονται...βέβαια αυτό πρέπει να αποδειχτεί στην πράξη Smile
Κάποιες ομάδες ίσως ήδη να εφαρμόζουν μερικά από αυτά, κάποιες τίποτα και κάποιες να βοηθηθούν από αυτά που έγραψα και να εφαρμόσουν έστω 1 ή 2 πραγματάκια αν τα θεωρούν χρήσιμα.Δεν είμαι δογματικός και αν μπορεί κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο οπωσδήποτε το δέχεσαι αλλιώς δεν βελτιώνεσαι.Είναι σαν να παίζεις platoon και σου λέει ο άλλος παίξε στην ανηφόρα με το T 34 και δεν πας ούτε να δοκιμάσεις.

1)ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου είναι τρόποι λειτουργίας της ομάδας άρα δεν αναφέρεσαι σε αυτό.Περισσότερο αναλύω τι πρέπει ( κατά τη γνώμη μου πάντα ) να κάνει ο dep. com.,o διπλωμάτης, ο recruiter, ο ταμείας κλπ κλπ...για παράδειγμα να είσαι στην διοίκηση μιας ομάδας και να επιτρέπεις να παίζει ο κλασικός αρτιλεράς με medium είναι λάθος που το κάνουν σχεδόν όλοι.Άρα μια αξιολόγηση των παικτών σου για να δεις που είναι καλός ο καθένας νομίζω βοηθάει  
Αν αναφέρεσαι στο καταστατικό που γράφω στο τέλος ..ναι αν ένας παίκτης παίζει random την ώρα του special και το κάνει συχνά τι να τον κάνεις?ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! ...εξαρτάται τι ομάδα θες να έχεις.Δεν σου λέω να τον πετάξεις έξω με την μια γιατί άνθρωποι είμαστε και μπορεί κάποιος να μην έχει όρεξη μια μέρα, αλλά αν γίνεται συχνά???Διευκρίνισε σε παρακαλώ τι θεωρείς αυστηρό!Πάντως θα το αλλάξω αυτό το σημείο.

2)Η διακέδαση και η καλή παρέα δεν αναιρεί την επιτυχία και τις νίκες.Οι παίκτες καλού επιπέδου δεν διασκεδάζουν ή δεν έχουν παρέες?Πιστεύω ότι το συστατικό μιας καλής ομάδας είναι και το δέσιμο των παικτών εκτός από στατιστικά και ικανότητες.

3)Αν πρόσεξες γράφω << ΑΝ υπάρχει υποψήφιος... και Αν πάρει περισσότερους ψήφους >> .Θα προσθέσω καθε ζυγό μήνα ( 01/02, 01/04, 01/06 κλπ κλπ ) οπότε δεν θα υπάρχουν τόσο συχνές αλλαγές commanders.ΜΟΝΙΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!!!Αν ξέρεις ότι είσαι εκεί για πάντα και δεν σε κουνάει κανείς στα αρχίδια σου όλα....
Να αλλάζει η διοίκηση και να δίνεται η ευκαιρία και σε άλλους να ασχοληθούν μόνο καλό μπορεί να κάνει!Υπάρχουν ομάδες που δεν κάνανε ποτέ εκλογές για αρχηγό, που δεν άλλαξαν ποτέ αρχηγό...Δηλαδή αυτό είναι το τσιφλίκι μου και κάνω ότι γουστάρω.Αυτό δεν είναι όμαδα ...είναι ότι θέλει ο τάδε κάνουμε, μια κλίκα που θα διοικεί αιώνια και τίποτα δεν θα αλλάξει μελλοντικά αφου θα χρησιμοποιείται συνέχεια το ίδιο σκεπτικό από τους ίδιους ανθρώπους.Και στην τελική όταν ένας παίκτης ξέρει ότι είναι σε μια ομάδα που μπορούν να του δωθούν ΟΛΕΣ οι ευκαιρίες από διοίκηση μέχρι fc γίνεται πιο ενεργός.Είμαι της άποψης ότι σε όλους πρέπει να δίνουμε την δυνατότητα δημοκρατικά να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν και αν βγει κάτι καλό να συνεχίσουν αλλιώς ο επόμενος.

Να δοκιμάσω?Για να δοκιμάσω να φτιάξω clan πρέπει να έρθουν καμιά 20αριά να με παρακαλάνε.Κατα καιρούς πολλοί μου είπαν...δεν είμαι αφελής όσο οι περισσότεροι νουμπάδες που φτιάξανε ομάδες χωρίς να ξέρουν ούτε το 5% αυτών που ξέρω εγώ μόνο και μόνο για να είναι αρχηγοι.Αν πρόσεξες το σκεπτικό μου είναι όχι μόνιμα αρχηγιλίκια τουλάχιστον χωρίς την έγκριση των παικτών.Αν μια ομάδα λειτουργεί με τον τρόπο που παρουσίασα ή κάτι παρόμοιο ας με ενημερωσει και θα το μελετήσω.Αν μια ομάδα θέλει να το δοκιμάσει αυτό το μοντέλο ευχαρίστως να βοηθήσω...

_________________
avatar
laskas

Αριθμός μηνυμάτων : 187
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2014
Ηλικία : 40

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από laskas Την / Το Πεμ Απρ 30, 2015 9:13 pm

ΑΛΛΑΓΕΣ

Θα καταθέσω τις ιδέες που έχω για την λειτουργία μιας Ελληνικής ομάδας που δεν έχει στόχο μόνο την διασκέδαση και την καλή παρέα, αλλά και την επιτυχία.Πως εγώ θα ήθελα να λειτουργεί η ομάδα που συμμετέχω ή που ίσως δημιουργήσω εγώ ο ίδιος τους επόμενους μήνες.
Ξεκινάω με τον τίτλο του κειμένου.
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ???
Βασικός και πρωταρχικός στόχος είναι η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των προσόντων του, αλλά και να κρατάει τους παίκτες ενεργούς.Οι παίκτες να νοιώθουν κομμάτι της ομάδας, να χαίρονται όταν συμμετέχουν στις δραστηριότητες της και να αποδίδουν το μέγιστο.Αυτά τα συστατικά κατά τη γνώμη μου οδηγούν στην επιτυχία.
Θα αναλύσω πιο κάτω τους τρόπους που κατά τη γνώμη μου μπορείς να το πετύχεις.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συμμετέχουν:  Commander + 5 Executive Officer ( Dep. Com. )
Κανένας άλλος δεν αποτελεί μέλος της διοίκησης! Η αρμοδιότητα τους είναι να παίρνουν αποφάσεις για την ομάδα με τρόπο δημοκρατικό.Αν υπάρχουν διαφωνίες σε κάποιο θέμα να ψηφίζουν μεταξύ τους.Όλοι έχουν από μια ψήφο εκτός από τον αρχηγό που έχει 2 ψήφους, σύνολο 7 ψήφοι και έτσι με πλειοψηφικό τρόπο να παίρνονται αποφάσεις χωρίς τσακωμούς.Δεν λέω με το παραμικρό να γίνεται αυτή η διαδικασία, αλλά αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν είναι μια μέθοδος για την αποφυγή καταστάσεων. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας σε Ελληνικές ομάδες και ίσως είναι ένας τρόπος να λύνονται οι διαφορές.

Λειτουργία της ομάδας
Κάθε πρώτη του μήνα και 21.00 ώρα Ελλάδος θα ξέρουν οι παίκτες ότι θα γίνεται η τακτική συνεδρίαση.Αυτό θα ισχύει πάντα.Μια φορά το μήνα συζητάμε,προτείνουμε...συναντιόμαστε, δενόμαστε σαν ομάδα.Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία αλλά βγάζεις εύκολα συμπέρασμα για κάποιον που προτιμάει να παίζει random από το να συμμετέχει σε μια συζήτη 1 φορά το μήνα.Που στο κάτω κάτω αν δεν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση μπορεί να τελειώσει και σε λίγα λεπτά.Αυτός ο αδιάφορος παίκτης δεν συμβαδίζει και ούτε πρόκειται στο μέλλον...

Commander
Μπορεί να εκλεγεί ο οποισδήποτε αν βάλει υποψηφιότητα στην τακτική συνεδρίαση κάθε ζυγού μήνα ( 01/02, 01/04, 01/06 κλπ κλπ ) και 21.00 ώρα Ελλάδος από την πλειοψηφία των παρόντων.Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μήνα θα αλλάζει ο αρχηγός.Μπορεί να μην υπάρχει υποψήφιος ή να υπάρχει κάποιος που να μην πάρει περισσότερους ψήφους. Οπότε παραμένει ο ίδιος...
Με αυτόν τον τρόπο:
1)H Clan δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
2)Δίνονται και σε άλλα άτομα η ευκαιρία να αποδέιξουν τις ηγετικές τους ικανότητες.
3)Η αρχηγία δεν γίνεται ρουτίνα και στο τέλος αδιαφορία.
4)Αν κάποιος θέλει να δείξει την αξία του και να παραμείνει αρχηγός θα αναγκαστεί να ασχοληθεί σοβαρά.Αλλιώς πρώτη του μήνα έρχεται ο επόμενος!  
Αποκλειστηκά αυτός ορίζει τα μέλη της διοίκησης με μοναδικό κριτήριο την ικανότητα τους και την θέληση να βοηθήσουν και όχι τα φιλαράκια μας!Πρέπει να ορίσει τα συγκεκριμένα καθήκοντα τους ( που θα αναλύσω πιο κάτω )και να τους αξιολογεί πάνω σε αυτά.Αν υπάρχει αδιαφορία ή ανικανότητα πρέπει να αλλάζουν τα μέλη της διοίκησης.

2) Executive Officer ( Dep. Com. )
Είναι αρκετοί σε κάθε ομάδα και χωρίς συγκεκριμένα καθήκοντα. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι στην διοίκηση αν λείπεις από την ομάδα μεγάλο διάστημα ή απλά είσαι παρόν χωρίς να κάνεις τίποτα ουσιαστικό.1)Στη θεωρία αντικαθιστούν τον Commander αν απουσιάζει.2)Έχουν μια ψήφο σε θέματα αποφάσεων.3)Δίπλα στον τίτλο τους προστίθεται και ένας νέος όρος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΡΜΑΤΩΝ 4) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ F.C

•Ο κάθε Executive Officer να αναλάβει να αξιολογήσει ένα συγκεκριμένο είδος άρματος από όλη την ομάδα.Παράδειγμα Αξιολόγησης : O Executive Officer Laskas αναλαμβάνει να αξιολογήσει όλα τα βαριά άρματα της CLAN.
Α)Φτιάχνω ένα αρχείο excel με 4 κολόνες . DAMAGE, WN8, BATTLES.SKILLS Είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία αφού όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στο http://en.wot-life.com/ .Απλή αντιγραφή και μετά μελετάς τα νούμερα.
Β)Ζητάω το screen  του άρματος από τον κάθε παίκτη για να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα και  με τον αριθμό των skills.
Μετά από αυτή την διαδικασία μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για τους καλύτερους χειριστές σε κάθε είδος άρματος.Να ξέρεις τους δυνατούς με is7 για παράδειγμα...Δεν είναι ανάγκη να γίνει σε όλα τα άρματα, μπορεί να γίνει κατά παραγγελία από τον κάθε f.c ανάλογα με τα άρματα που του χρειάζονται.Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε την μέγιστη απόδωση παικτών.Η δουλειά μπορεί να μοιραστεί κατά άρμα στον κάθε Executive Officer.Επίσης αν κάποιος παίκτης είναι καλός στα ARTY να γράφεται στο ts δίπλα από το όνομα του.Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΛΕΡΑΣ!!!Να ξέρουμε την ειδικότητα του κάθε παίκτη γιατί σίγουρα δεν είμαστε όλοι καλοί σε όλα.Πολλές φορές ο άλλος βάζει medium επειδή το ζητάει ο fc και όχι επειδή είναι καλός.
•Ένας Executive Officer να αναλάβει να καταγράψει και να αξιολογήσει  τα αποτελέσματα και την ικανότητα των f.c.
Καταγραφή ( σε ένα αρχείο excel ) των αποτελεσμάτων, των χαρτών και της δυναμικότητας του κάθε αντιπάλου.Θα ξέρουμε σε βάθος  χρόνου ποιός fc έχει καλύτερο WR σε ποιό MAP και o μέσος όρος WN8 των αντιπάλων που αντιμετώπισε.Αναλύει τα replay της κάθε μάχης CW που θα είναι υποχρεωμένος να στείλει ο κάθε fc.

3)Δύο Διπλωμάτες ( ορίζονται από την Διοίκση ) με στόχο την συμφωνία και τελικά την συμμαχία με ισχυρή-ές ή ισάξιες ομάδες μέσα στον χάρτη.Επίσης συνεργασία με άλλες Ελληνικές αν είναι εφικτό.Αν δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα μέσα σε ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα να αντικατασταθούν.

4)Δύο ταμείες ( ορίζονται από την Διοίκση ) να μοιράζει τον χρυσό ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.Το ταμείο θα πρέπει να έχει ελάχιστο gold.Ο χρυσός μοιράζεται με αυτόν τον απλό τρόπο:O FC ξεκινάει με μια συγκεκριμένη 15αδά που υποχρεωτικά δεν θα αλλάζει μέχρι το τέλος της βραδιάς!Η 15άδα που θα κερδίσει τη μάχη με τον ιδιοκτήτη της περιοχής θα μοιραστεί ισόποσα τον χρυσό της περιοχής την επόμενη μέρα πριν ανοίξουν οι καινούριες μάχες.Αν κάποιος παίκτης φύγει από την 15άδα πριν την κατάκτηση της περιοχής δεν παίρνει χρυσό και ο FC τον αντικαθηστά με οποιονδήποτε της επιλογής του.

5)3 ή 4 recruiters ( ορίζονται από την Διοίκση ) υπάρχει μεγάλη λίστα ποιοτικών ελλήνων παικτών.Recruiter - κατάσκοπος που να βλέπει ποιοί φεύγουν κάθε μέρα από τις ομάδες τους, κάποιος ενημερώνει την λίστα, κάποιος κάνει τα chat και κάποιος να αξιολογεί τα στατιστικά τους.Να δοκιμάζονται οι υποψήφιοι σε platoon.

6) F.C Όλοι μπορούν να κάνουν.Πρέπει να δίνεται σε όλους η ευκαιρία και η διοίκηση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δέχεται!Είναι ένας τομέας που υστερεί όλη η ελληνική κοινότητα.Ο μόνος τρόπος είναι να ανακαλύψουμε ή να φτιάξουμε καινούριους fc.Φτιάχνεται λίστα προτεραιότητας με δηλώσεις συμμετοχής και κάνουν ΟΛΟΙ με την σειρά.
Ο κάθε F.C διαλέγει όποιον παίκτη και τακτική θέλει!Απαγορεύονται παρεμβάσεις και κριτικές από τους παίκτες μετά την μάχη.Τα replay αναλύονται από την διοίκηση!
Υποχρέωση του κάθε F.C είναι να στέλνει τα replay της κάθε μάχης σε όλη την διοίκηση και στους ταμείες αν υπάρχει μάχη που δίνει χρυσό.
Η μόνη περίπτωση να παρέμβει η διοίκηση και να πάψει κάποιον από F.C είναι να έχει ο ίδιος ο F.C τα εξής νούμερα : W.R < 50% και AV. WN8 αντιπάλου < Από της ομάδας. Αν ισχύουν και τα 2 ταυτόχρονα σε βάθος χρόνου 50 μαχών σημαίνει ότι έχει πιο πολλές ήττες παρά νίκες σαν F.C, χάνει από χειρότερες ομάδες άρα είναι αδύναμος και μπορεί να παρέμβει η διοίκηση.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι η ευθύνη της ήττας είναι πάντα του fc και όχι των απλών παικτών με το απλό σκεπτικό ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΑΛΕΓΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ...!ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ CLAN

Η clan λειτουργεί με 2 βασικούς στόχους :

A. Την δημιουργία μιας καλής παρέας παικτών που θα μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι και να διασκεδάσουν.
Β.Τις νίκες που θα φέρουν χρυσό στους παίκτες.

Απλοί κανόνες :
1)Απαγορεύονται οι στρατιωτικές συμπεριφορές.
2)Αλληλοσεβασμός προς τους συμπαίκτες μας και άριστη συμπεριφορά στο TS. Ο παίκτης που θα δημιουργήσει πρόβλημα με την συμπεριφορά του αποβάλλεται άμεσα από την ομάδα.
3)Μοναδική υποχρέωση των παικτών ( μόνο για τους online ) είναι να βρίσκονται στο TS την ώρα του SPECIAL και των TRAINING. Ο παίκτης που θα παίζει συχνά RANDOM την ώρα που η ομάδα δίνει μάχες θα γίνεται υποψήφιος προς αποχώρηση.
4)Η clan θα προσπαθεί να βάζει όσα περισσότερα SPECIAL γίνεται ώστε να παίζουν όλοι οι παίκτες, να αποκτούν εμπειρία και να βελτιώνονται.
5)Το σήμα και το όνομα προτείνονται από την διοίκηση στους παίκτες και ορίζεται ή αλλάζει από την πλειοψηφία των παικτών.
6)Ο αρχηγός και η διοίκηση λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με το καταστατικό και όχι αφθαίρετα.

_________________
avatar
laskas

Αριθμός μηνυμάτων : 187
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2014
Ηλικία : 40

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από imperiumgraecum Την / Το Παρ Μάης 01, 2015 3:22 am

2 παρατηρήσεις

1)Είναι "αυθαίρετα", όχι αφθαίρετα
2)Σε τυχόν επιτυχή δημιουργία τέτοιας clan, η θέσπιση κατώτατου επιτρεπόμενου επιπέδου παικτών είναι εκ των ων ουκ άνευ(αγγλιστί no-brainer). Διότι ο (super)unicum και ο κυανός παίκτης δεν θα μπορούσαν να δεχθούν να τους χαλάσει το CW/SH ένας χαμηλοπράσινος/κίτρινος

_________________
avatar
imperiumgraecum

Αριθμός μηνυμάτων : 130
Ημερομηνία εγγραφής : 25/07/2014
Τόπος : Ευρω-ισλαμαμπάντ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από laskas Την / Το Παρ Μάης 01, 2015 5:52 am

Λες να το ξέχασα κατα λάθος?looooooooooooooooooool
Αυτό πιστεύεις????
Δεν είναι της ώρας όμως για τέτοια όταν δεν ξέρουμε αν ποτέ θα εφαρμοστεί αυτή η ιδέα.Πάντως δεν θα ήταν μόνο το συνολικό wn8.Σίγουρα θα ήταν wn8 του κάθε 10αριού κ πολλά άλλα...προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα.

Υγ. thnx για την ορθογραφία, αν είναι μόνο αυτό σε τόσα που έγραψα χαίρομαι Smile

_________________
avatar
laskas

Αριθμός μηνυμάτων : 187
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2014
Ηλικία : 40

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από taramas Την / Το Παρ Μάης 01, 2015 6:12 am

Κώστα,
το πρόβλημα για μένα είναι η αρχή, το σημείο μηδέν, δηλαδή τι θέλουμε να φτιάξουμε και με ποιους θα το φτιάξουμε και εξηγούμε :
Αν θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα για επιτυχίες τότε θα συμφωνήσω με τον προλαλησαντα μωβ ΗΑΜΙ, στην περίπτωση αυτή θα βάλουμε τους ανάλογους κανόνες και σίγουρα κάποιοι απο τους δικούς σου είναι μέσα, θα ξεχάσουμε όμως το δίπτυχο "διασκέδαση-καλή παρέα" γιατί οι παίκτες που ζητάμε είναι συγκεκριμένοι με συγκεκριμένη άποψη για το παιχνίδι και άπλετο χρόνο που τον θυσιάζουν στον βωμό της προσωπικής επιτυχίας, εχουν ενα σκοπό και μόνο και δεν παρεκκλίνουν απο αυτόν, και όπως είπε ο ΗΑΜΙ δεν θα δεχτούν να τους χαλάσει το CW/SH κάποιος άλλος και προσθέτω δεν θα το δεχτούν ποτέ αν το χαλάσουν οι ίδιοι.
Το θέμα της εκλογής του commander το εφάρμοσα στην ΗΕΑΤ χωρίς τον χρονικό περιορισμό, δηλαδή ο καθένας μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα και να γίνουν εκλογές, ακούγεται σωστό και δημοκρατικό αλλά θέλει και ώριμους δημοκρατικά ανθρώπους που να παίρνουν την καρέκλα με τις ευθύνες της μαζί και να είναι έτοιμοι πάντα να την παραδώσουν στον επόμενο, δυστυχώς η εμπειρία μου έδειξε οτι θέλει μεγάλη εσωτερική δύναμη για να μην σε φθείρει η οποιαδήποτε εξουσία ακόμη και αυτή η αστεία μορφή της σε ενα παιχνίδι. Το συμπέρασμα που έβγαλα εγώ είναι οτι δεν είμαστε σαν έλληνες έτοιμοι να δεχθούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες ούτε καν σε ενα παιχνίδι.

Σου εύχομαι να κάνεις την προσπάθεια και επίσης να έχει και καλή πορεία γιατί το δύσκολο δεν είναι να κάνεις κάτι, το δύσκολο είναι να έχει διάρκεια, θα σου πώ μόνο μια ας πούμε συμβουλή και κάνε την ότι θέλεις : η διπλωματία είναι το σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας, εμείς σαν άνθρωποι έχουμε τα ελαττώματά μας και τα πάθη μας, η ομάδα όμως πρέπει να έχει φίλους και όχι εχθρούς, πρέπει να την σέβονται, οσο περισσότεροι παίχτες και περισσότερες ομάδες θα θέλουν να συνεργαστούν τόσο ποιο κοντά στην επιτυχία θα είσαι.

Καλή συνέχεια

_________________

taramas

Αριθμός μηνυμάτων : 231
Ημερομηνία εγγραφής : 16/08/2014

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από laskas Την / Το Παρ Μάης 01, 2015 8:34 am

Μην είσαι απόλυτος ότι διασκέδαση - καλή παρέα δεν συμβαδίζουν με την επιτυχία...πολλοί διασκεδάζουν κερδίζοντας στο παιχνίδι και δεν συμβιβάζονται με την ήττα...
Πράγματι για να φτιαχτεί καλή ομάδα θέλει οργάνωση και κάποιον τρόπο λειτουργίας, ακόμα και επιλογή παικτών όσο και αν ακούγεται δυσάρεστο.
Ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά να ανοίξω δικιά μου clan έχει λίγες πιθανότητες... και εξαρτάται από πολλά.

_________________
avatar
laskas

Αριθμός μηνυμάτων : 187
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2014
Ηλικία : 40

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από imperiumgraecum Την / Το Παρ Μάης 01, 2015 1:43 pm

Ενα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πλέον όλοι οι unicum/κυανοί παίκτες που ξέρω είτε έχουν παρατήσει το παίχνιδι, είτε παίζουν πλέον για το χαβαλέ(τουτ' έστιν, play4fun), οπότε δε γνωρίζω πόσο δυνατή είναι η δημιουργία μιας ελληνικής ανταγωνιστικής clan(τουλάχιστον στα επίπεδα 9-TD, STRNK, CALM_ κτλ)

_________________
avatar
imperiumgraecum

Αριθμός μηνυμάτων : 130
Ημερομηνία εγγραφής : 25/07/2014
Τόπος : Ευρω-ισλαμαμπάντ

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από TakisGoutsis Την / Το Παρ Μάης 01, 2015 2:35 pm

laskas έγραψε:Μία διαφορετική Ελληνική CLAN

Θα καταθέσω τις ιδέες που έχω για την λειτουργία μιας Ελληνικής ομάδας που δεν έχει στόχο μόνο την διασκέδαση και την καλή παρέα, αλλά και την επιτυχία.Πως εγώ θα ήθελα να λειτουργεί η ομάδα που συμμετέχω ή που ίσως δημιουργήσω εγώ ο ίδιος τους επόμενους μήνες.
Ξεκινάω με τον τίτλο του κειμένου.
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ???
Βασικός και πρωταρχικός στόχος είναι η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των προσόντων του, αλλά και να κρατάει τους παίκτες ενεργούς.Οι παίκτες να νοιώθουν κομμάτι της ομάδας, να χαίρονται όταν συμμετέχουν στις δραστηριότητες της και να αποδίδουν το μέγιστο.Αυτά τα συστατικά κατά τη γνώμη μου οδηγούν στην επιτυχία.
Θα αναλύσω πιο κάτω τους τρόπους που κατά τη γνώμη μου μπορείς να το πετύχεις.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συμμετέχουν:  Commander + 5 Executive Officer ( Dep. Com. )
Κανένας άλλος δεν αποτελεί μέλος της διοίκησης! Η αρμοδιότητα τους είναι να παίρνουν αποφάσεις για την ομάδα με τρόπο δημοκρατικό.Αν υπάρχουν διαφωνίες σε κάποιο θέμα να ψηφίζουν μεταξύ τους.Όλοι έχουν από μια ψήφο εκτός από τον αρχηγό που έχει 2 ψήφους, σύνολο 7 ψήφοι και έτσι με πλειοψηφικό τρόπο να παίρνονται αποφάσεις χωρίς τσακωμούς.Δεν λέω με το παραμικρό να γίνεται αυτή η διαδικασία, αλλά αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν είναι μια μέθοδος για την αποφυγή καταστάσεων. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας σε Ελληνικές ομάδες και ίσως είναι ένας τρόπος να λύνονται οι διαφορές.

Λειτουργία της ομάδας
Κάθε πρώτη του μήνα και 21.00 ώρα Ελλάδος θα ξέρουν οι παίκτες ότι θα γίνεται η τακτική συνεδρίαση.Αυτό θα ισχύει πάντα.Μια φορά το μήνα συζητάμε,προτείνουμε...συναντιόμαστε, δενόμαστε σαν ομάδα.Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία αλλά βγάζεις εύκολα συμπέρασμα για κάποιον που προτιμάει να παίζει random από το να συμμετέχει σε μια συζήτη 1 φορά το μήνα.Που στο κάτω κάτω αν δεν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση μπορεί να τελειώσει και σε λίγα λεπτά.Αυτός ο αδιάφορος παίκτης δεν συμβαδίζει και ούτε πρόκειται στο μέλλον...

Commander
Μπορεί να εκλεγεί ο οποισδήποτε αν βάλει υποψηφιότητα στην τακτική συνεδρίαση κάθε πρώτη του μήνα και 21.00 ώρα Ελλάδος από την πλειοψηφία των παρόντων.Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μήνα θα αλλάζει ο αρχηγός.Μπορεί να μην υπάρχει υποψήφιος ή να υπάρχει κάποιος που να μην πάρει περισσότερους ψήφους. Οπότε παραμένει ο ίδιος...
Με αυτόν τον τρόπο:
1)H Clan δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
2)Δίνονται και σε άλλα άτομα η ευκαιρία να αποδέιξουν τις ηγετικές τους ικανότητες.
3)Η αρχηγία δεν γίνεται ρουτίνα και στο τέλος αδιαφορία.
4)Αν κάποιος θέλει να δείξει την αξία του και να παραμείνει αρχηγός θα αναγκαστεί να ασχοληθεί σοβαρά.Αλλιώς πρώτη του μήνα έρχεται ο επόμενος!  
Αποκλειστηκά αυτός ορίζει τα μέλη της διοίκησης με μοναδικό κριτήριο την ικανότητα τους και την θέληση να βοηθήσουν και όχι τα φιλαράκια μας!Πρέπει να ορίσει τα συγκεκριμένα καθήκοντα τους ( που θα αναλύσω πιο κάτω )και να τους αξιολογεί πάνω σε αυτά.Αν υπάρχει αδιαφορία ή ανικανότητα πρέπει να αλλάζουν τα μέλη της διοίκησης.

2) Executive Officer ( Dep. Com. )

Είναι αρκετοί σε κάθε ομάδα και χωρίς συγκεκριμένα καθήκοντα. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι στην διοίκηση αν λείπεις από την ομάδα μεγάλο διάστημα ή απλά είσαι παρόν χωρίς να κάνεις τίποτα ουσιαστικό.1)Στη θεωρία αντικαθιστούν τον Commander αν απουσιάζει.2)Έχουν μια ψήφο σε θέματα αποφάσεων.3)Δίπλα στον τίτλο τους προστίθεται και ένας νέος όρος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΡΜΑΤΩΝ 4) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ F.C

•Ο κάθε Executive Officer να αναλάβει να αξιολογήσει ένα συγκεκριμένο είδος άρματος από όλη την ομάδα.Παράδειγμα Αξιολόγησης : O Executive Officer Laskas αναλαμβάνει να αξιολογήσει όλα τα βαριά άρματα της CLAN.
Α)Φτιάχνω ένα αρχείο excel με 4 κολόνες . DAMAGE, WN8, BATTLES.SKILLS Είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία αφού όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στο http://en.wot-life.com/ .Απλή αντιγραφή και μετά μελετάς τα νούμερα.
Β)Ζητάω το screen  του άρματος από τον κάθε παίκτη για να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα και  με τον αριθμό των skills.
Μετά από αυτή την διαδικασία μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για τους καλύτερους χειριστές σε κάθε είδος άρματος.Να ξέρεις τους δυνατούς με is7 για παράδειγμα...Δεν είναι ανάγκη να γίνει σε όλα τα άρματα, μπορεί να γίνει κατά παραγγελία από τον κάθε f.c ανάλογα με τα άρματα που του χρειάζονται.Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε την μέγιστη απόδωση παικτών.Η δουλειά μπορεί να μοιραστεί κατά άρμα στον κάθε Executive Officer.Επίσης αν κάποιος παίκτης είναι καλός στα ARTY να γράφεται στο ts δίπλα από το όνομα του.Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΛΕΡΑΣ!!!Να ξέρουμε την ειδικότητα του κάθε παίκτη γιατί σίγουρα δεν είμαστε όλοι καλοί σε όλα.Πολλές φορές ο άλλος βάζει medium επειδή το ζητάει ο fc και όχι επειδή είναι καλός.
•Ένας Executive Officer να αναλάβει να καταγράψει και να αξιολογήσει  τα αποτελέσματα και την ικανότητα των f.c.
Καταγραφή ( σε ένα αρχείο excel ) των αποτελεσμάτων, των χαρτών και της δυναμικότητας του κάθε αντιπάλου.Θα ξέρουμε σε βάθος  χρόνου ποιός fc έχει καλύτερο WR σε ποιό MAP και o μέσος όρος WN8 των αντιπάλων που αντιμετώπισε.Αναλύει τα replay της κάθε μάχης CW που θα είναι υποχρεωμένος να στείλει ο κάθε fc.

3)Δύο Διπλωμάτες ( ορίζονται από την Διοίκση ) με στόχο την συμφωνία και τελικά την συμμαχία με ισχυρή-ές ή ισάξιες ομάδες μέσα στον χάρτη.Επίσης συνεργασία με άλλες Ελληνικές αν είναι εφικτό.Αν δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα μέσα σε ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα να αντικατασταθούν.

4)Δύο ταμείες ( ορίζονται από την Διοίκση ) να μοιράζει τον χρυσό ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.Το ταμείο θα πρέπει να έχει ελάχιστο gold.Ο χρυσός μοιράζεται με αυτόν τον απλό τρόπο:O FC ξεκινάει με μια συγκεκριμένη 15αδά που υποχρεωτικά δεν θα αλλάζει μέχρι το τέλος της βραδιάς!Η 15άδα που θα κερδίσει τη μάχη με τον ιδιοκτήτη της περιοχής θα μοιραστεί ισόποσα τον χρυσό της περιοχής την επόμενη μέρα πριν ανοίξουν οι καινούριες μάχες.Αν κάποιος παίκτης φύγει από την 15άδα πριν την κατάκτηση της περιοχής δεν παίρνει χρυσό και ο FC τον αντικαθηστά με οποιονδήποτε της επιλογής του.

5)3 ή 4 recruiters ( ορίζονται από την Διοίκση ) υπάρχει μεγάλη λίστα ποιοτικών ελλήνων παικτών.Recruiter - κατάσκοπος που να βλέπει ποιοί φεύγουν κάθε μέρα από τις ομάδες τους, κάποιος ενημερώνει την λίστα, κάποιος κάνει τα chat και κάποιος να αξιολογεί τα στατιστικά τους.Να δοκιμάζονται οι υποψήφιοι σε platoon.

6) F.C Όλοι μπορούν να κάνουν.Πρέπει να δίνεται σε όλους η ευκαιρία και η διοίκηση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δέχεται!Είναι ένας τομέας που υστερεί όλη η ελληνική κοινότητα.Ο μόνος τρόπος είναι να ανακαλύψουμε ή να φτιάξουμε καοινούριους fc.Φτιάχνεται λίστα προτεραιότητας με δηλώσεις συμμετοχής και κάνουν ΟΛΟΙ με την σειρά.
Ο κάθε F.C διαλέγει όποιον παίκτη και τακτική θέλει!Απαγορεύονται παρεμβάσεις και κριτικές από τους παίκτες μετά την μάχη.Τα replay αναλύονται από την διοίκηση!
Υποχρέωση του κάθε F.C είναι να στέλνει τα replay της κάθε μάχης σε όλη την διοίκηση και στους ταμείες αν υπάρχει μάχη που δίνει χρυσό.
Η μόνη περίπτωση να παρέμβει η διοίκηση και να πάψει κάποιον από F.C είναι να έχει ο ίδιος ο F.C τα εξής νούμερα : W.R < 50% και AV. WN8 αντιπάλου < Από της ομάδας. Αν ισχύουν και τα 2 ταυτόχρονα σε βάθος χρόνου 50 μαχών σημαίνει ότι έχει πιο πολλές ήττες παρά νίκες σαν F.C, χάνει από χειρότερες ομάδες άρα είναι αδύναμος και μπορεί να παρέμβει η διοίκηση.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι η ευθύνη της ήττας είναι πάντα του fc και όχι των απλών παικτών με το απλό σκεπτικό ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΑΛΕΓΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ...!ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ CLAN

Η clan λειτουργεί με 2 βασικούς στόχους :

A. Την δημιουργία μιας καλής παρέας παικτών που θα μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι και να διασκεδάσουν.
Β.Τις νίκες που θα φέρουν χρυσό στους παίκτες.

Απλοί κανόνες :
1)Απαγορεύονται οι στρατιωτικές συμπεριφορές.
2)Αλληλοσεβασμός προς τους συμπαίκτες μας και άριστη συμπεριφορά στο TS. Ο παίκτης που θα δημιουργήσει πρόβλημα με την συμπεριφορά του αποβάλλεται άμεσα από την ομάδα.
3)Μοναδική υποχρέωση των παικτών ( μόνο για τους online ) είναι να βρίσκονται στο TS την ώρα του SPECIAL και των TRAINING. Ο παίκτης που θα παίζει RANDOM την ώρα που η ομάδα δίνει μάχες θα αποβάλλεται άμεσα από την ομάδα.
4)Η clan θα προσπαθεί να βάζει όσα περισσότερα SPECIAL γίνεται ώστε να παίζουν όλοι οι παίκτες, να αποκτούν εμπειρία και να βελτιώνονται.
5)Το σήμα και το όνομα προτείνονται από την διοίκηση στους παίκτες και ορίζεται ή αλλάζει από την πλειοψηφία των παικτών.
6)Ο αρχηγός και η διοίκηση λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με το καταστατικό και όχι αφθαίρετα.
+++++1000000 cheers cheers cheers

_________________
avatar
TakisGoutsis

Αριθμός μηνυμάτων : 18
Ημερομηνία εγγραφής : 08/01/2015

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από TheKnownUnknown Την / Το Παρ Μάης 01, 2015 3:10 pm

laskas έγραψε:
ΑΛΛΑΓΕΣ

Θα καταθέσω τις ιδέες που έχω για την λειτουργία μιας Ελληνικής ομάδας που δεν έχει στόχο μόνο την διασκέδαση και την καλή παρέα, αλλά και την επιτυχία.Πως εγώ θα ήθελα να λειτουργεί η ομάδα που συμμετέχω ή που ίσως δημιουργήσω εγώ ο ίδιος τους επόμενους μήνες.
Ξεκινάω με τον τίτλο του κειμένου.
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ???
Βασικός και πρωταρχικός στόχος είναι η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και των προσόντων του, αλλά και να κρατάει τους παίκτες ενεργούς.Οι παίκτες να νοιώθουν κομμάτι της ομάδας, να χαίρονται όταν συμμετέχουν στις δραστηριότητες της και να αποδίδουν το μέγιστο.Αυτά τα συστατικά κατά τη γνώμη μου οδηγούν στην επιτυχία.
Θα αναλύσω πιο κάτω τους τρόπους που κατά τη γνώμη μου μπορείς να το πετύχεις.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συμμετέχουν:  Commander + 5 Executive Officer ( Dep. Com. )
Κανένας άλλος δεν αποτελεί μέλος της διοίκησης! Η αρμοδιότητα τους είναι να παίρνουν αποφάσεις για την ομάδα με τρόπο δημοκρατικό.Αν υπάρχουν διαφωνίες σε κάποιο θέμα να ψηφίζουν μεταξύ τους.Όλοι έχουν από μια ψήφο εκτός από τον αρχηγό που έχει 2 ψήφους, σύνολο 7 ψήφοι και έτσι με πλειοψηφικό τρόπο να παίρνονται αποφάσεις χωρίς τσακωμούς.Δεν λέω με το παραμικρό να γίνεται αυτή η διαδικασία, αλλά αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν είναι μια μέθοδος για την αποφυγή καταστάσεων. Έχουν δει πολλά τα μάτια μας σε Ελληνικές ομάδες και ίσως είναι ένας τρόπος να λύνονται οι διαφορές.

Λειτουργία της ομάδας
Κάθε πρώτη του μήνα και 21.00 ώρα Ελλάδος θα ξέρουν οι παίκτες ότι θα γίνεται η τακτική συνεδρίαση.Αυτό θα ισχύει πάντα.Μια φορά το μήνα συζητάμε,προτείνουμε...συναντιόμαστε, δενόμαστε σαν ομάδα.Δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία αλλά βγάζεις εύκολα συμπέρασμα για κάποιον που προτιμάει να παίζει random από το να συμμετέχει σε μια συζήτη 1 φορά το μήνα.Που στο κάτω κάτω αν δεν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση μπορεί να τελειώσει και σε λίγα λεπτά.Αυτός ο αδιάφορος παίκτης δεν συμβαδίζει και ούτε πρόκειται στο μέλλον...

Commander
Μπορεί να εκλεγεί ο οποισδήποτε αν βάλει υποψηφιότητα στην τακτική συνεδρίαση κάθε ζυγού μήνα ( 01/02, 01/04, 01/06 κλπ κλπ ) και 21.00 ώρα Ελλάδος από την πλειοψηφία των παρόντων.Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μήνα θα αλλάζει ο αρχηγός.Μπορεί να μην υπάρχει υποψήφιος ή να υπάρχει κάποιος που να μην πάρει περισσότερους ψήφους. Οπότε παραμένει ο ίδιος...
Με αυτόν τον τρόπο:
1)H Clan δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
2)Δίνονται και σε άλλα άτομα η ευκαιρία να αποδέιξουν τις ηγετικές τους ικανότητες.
3)Η αρχηγία δεν γίνεται ρουτίνα και στο τέλος αδιαφορία.
4)Αν κάποιος θέλει να δείξει την αξία του και να παραμείνει αρχηγός θα αναγκαστεί να ασχοληθεί σοβαρά.Αλλιώς πρώτη του μήνα έρχεται ο επόμενος!  
Αποκλειστηκά αυτός ορίζει τα μέλη της διοίκησης με μοναδικό κριτήριο την ικανότητα τους και την θέληση να βοηθήσουν και όχι τα φιλαράκια μας!Πρέπει να ορίσει τα συγκεκριμένα καθήκοντα τους ( που θα αναλύσω πιο κάτω )και να τους αξιολογεί πάνω σε αυτά.Αν υπάρχει αδιαφορία ή ανικανότητα πρέπει να αλλάζουν τα μέλη της διοίκησης.

2) Executive Officer ( Dep. Com. )
Είναι αρκετοί σε κάθε ομάδα και χωρίς συγκεκριμένα καθήκοντα. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι στην διοίκηση αν λείπεις από την ομάδα μεγάλο διάστημα ή απλά είσαι παρόν χωρίς να κάνεις τίποτα ουσιαστικό.1)Στη θεωρία αντικαθιστούν τον Commander αν απουσιάζει.2)Έχουν μια ψήφο σε θέματα αποφάσεων.3)Δίπλα στον τίτλο τους προστίθεται και ένας νέος όρος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΡΜΑΤΩΝ 4) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ F.C

•Ο κάθε Executive Officer να αναλάβει να αξιολογήσει ένα συγκεκριμένο είδος άρματος από όλη την ομάδα.Παράδειγμα Αξιολόγησης : O Executive Officer Laskas αναλαμβάνει να αξιολογήσει όλα τα βαριά άρματα της CLAN.
Α)Φτιάχνω ένα αρχείο excel με 4 κολόνες . DAMAGE, WN8, BATTLES.SKILLS Είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία αφού όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται στο http://en.wot-life.com/ .Απλή αντιγραφή και μετά μελετάς τα νούμερα.
Β)Ζητάω το screen  του άρματος από τον κάθε παίκτη για να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα και  με τον αριθμό των skills.
Μετά από αυτή την διαδικασία μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για τους καλύτερους χειριστές σε κάθε είδος άρματος.Να ξέρεις τους δυνατούς με is7 για παράδειγμα...Δεν είναι ανάγκη να γίνει σε όλα τα άρματα, μπορεί να γίνει κατά παραγγελία από τον κάθε f.c ανάλογα με τα άρματα που του χρειάζονται.Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε την μέγιστη απόδωση παικτών.Η δουλειά μπορεί να μοιραστεί κατά άρμα στον κάθε Executive Officer.Επίσης αν κάποιος παίκτης είναι καλός στα ARTY να γράφεται στο ts δίπλα από το όνομα του.Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΛΕΡΑΣ!!!Να ξέρουμε την ειδικότητα του κάθε παίκτη γιατί σίγουρα δεν είμαστε όλοι καλοί σε όλα.Πολλές φορές ο άλλος βάζει medium επειδή το ζητάει ο fc και όχι επειδή είναι καλός.
•Ένας Executive Officer να αναλάβει να καταγράψει και να αξιολογήσει  τα αποτελέσματα και την ικανότητα των f.c.
Καταγραφή ( σε ένα αρχείο excel ) των αποτελεσμάτων, των χαρτών και της δυναμικότητας του κάθε αντιπάλου.Θα ξέρουμε σε βάθος  χρόνου ποιός fc έχει καλύτερο WR σε ποιό MAP και o μέσος όρος WN8 των αντιπάλων που αντιμετώπισε.Αναλύει τα replay της κάθε μάχης CW που θα είναι υποχρεωμένος να στείλει ο κάθε fc.

3)Δύο Διπλωμάτες ( ορίζονται από την Διοίκση ) με στόχο την συμφωνία και τελικά την συμμαχία με ισχυρή-ές ή ισάξιες ομάδες μέσα στον χάρτη.Επίσης συνεργασία με άλλες Ελληνικές αν είναι εφικτό.Αν δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα μέσα σε ένα καθορισμένο χρονοδιάγραμμα να αντικατασταθούν.

4)Δύο ταμείες ( ορίζονται από την Διοίκση ) να μοιράζει τον χρυσό ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.Το ταμείο θα πρέπει να έχει ελάχιστο gold.Ο χρυσός μοιράζεται με αυτόν τον απλό τρόπο:O FC ξεκινάει με μια συγκεκριμένη 15αδά που υποχρεωτικά δεν θα αλλάζει μέχρι το τέλος της βραδιάς!Η 15άδα που θα κερδίσει τη μάχη με τον ιδιοκτήτη της περιοχής θα μοιραστεί ισόποσα τον χρυσό της περιοχής την επόμενη μέρα πριν ανοίξουν οι καινούριες μάχες.Αν κάποιος παίκτης φύγει από την 15άδα πριν την κατάκτηση της περιοχής δεν παίρνει χρυσό και ο FC τον αντικαθηστά με οποιονδήποτε της επιλογής του.

5)3 ή 4 recruiters ( ορίζονται από την Διοίκση ) υπάρχει μεγάλη λίστα ποιοτικών ελλήνων παικτών.Recruiter - κατάσκοπος που να βλέπει ποιοί φεύγουν κάθε μέρα από τις ομάδες τους, κάποιος ενημερώνει την λίστα, κάποιος κάνει τα chat και κάποιος να αξιολογεί τα στατιστικά τους.Να δοκιμάζονται οι υποψήφιοι σε platoon.

6) F.C Όλοι μπορούν να κάνουν.Πρέπει να δίνεται σε όλους η ευκαιρία και η διοίκηση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δέχεται!Είναι ένας τομέας που υστερεί όλη η ελληνική κοινότητα.Ο μόνος τρόπος είναι να ανακαλύψουμε ή να φτιάξουμε καινούριους fc.Φτιάχνεται λίστα προτεραιότητας με δηλώσεις συμμετοχής και κάνουν ΟΛΟΙ με την σειρά.
Ο κάθε F.C διαλέγει όποιον παίκτη και τακτική θέλει!Απαγορεύονται παρεμβάσεις και κριτικές από τους παίκτες μετά την μάχη.Τα replay αναλύονται από την διοίκηση!
Υποχρέωση του κάθε F.C είναι να στέλνει τα replay της κάθε μάχης σε όλη την διοίκηση και στους ταμείες αν υπάρχει μάχη που δίνει χρυσό.
Η μόνη περίπτωση να παρέμβει η διοίκηση και να πάψει κάποιον από F.C είναι να έχει ο ίδιος ο F.C τα εξής νούμερα : W.R < 50% και AV. WN8 αντιπάλου < Από της ομάδας. Αν ισχύουν και τα 2 ταυτόχρονα σε βάθος χρόνου 50 μαχών σημαίνει ότι έχει πιο πολλές ήττες παρά νίκες σαν F.C, χάνει από χειρότερες ομάδες άρα είναι αδύναμος και μπορεί να παρέμβει η διοίκηση.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ότι η ευθύνη της ήττας είναι πάντα του fc και όχι των απλών παικτών με το απλό σκεπτικό ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΑΛΕΓΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ...!ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ CLAN

Η clan λειτουργεί με 2 βασικούς στόχους :

A. Την δημιουργία μιας καλής παρέας παικτών που θα μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι και να διασκεδάσουν.
Β.Τις νίκες που θα φέρουν χρυσό στους παίκτες.

Απλοί κανόνες :
1)Απαγορεύονται οι στρατιωτικές συμπεριφορές.
2)Αλληλοσεβασμός προς τους συμπαίκτες μας και άριστη συμπεριφορά στο TS. Ο παίκτης που θα δημιουργήσει πρόβλημα με την συμπεριφορά του αποβάλλεται άμεσα από την ομάδα.
3)Μοναδική υποχρέωση των παικτών ( μόνο για τους online ) είναι να βρίσκονται στο TS την ώρα του SPECIAL και των TRAINING. Ο παίκτης που θα παίζει συχνά RANDOM την ώρα που η ομάδα δίνει μάχες θα γίνεται υποψήφιος προς αποχώρηση.
4)Η clan θα προσπαθεί να βάζει όσα περισσότερα SPECIAL γίνεται ώστε να παίζουν όλοι οι παίκτες, να αποκτούν εμπειρία και να βελτιώνονται.
5)Το σήμα και το όνομα προτείνονται από την διοίκηση στους παίκτες και ορίζεται ή αλλάζει από την πλειοψηφία των παικτών.
6)Ο αρχηγός και η διοίκηση λειτουργούν σε πλήρη αρμονία με το καταστατικό και όχι αφθαίρετα.


_________________
avatar
TheKnownUnknown

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 03/10/2014
Ηλικία : 96

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από taramas Την / Το Παρ Μάης 01, 2015 6:13 pm

Ωπα, Κώστα,
νάτος ο πρώτος υποψήφιος για την ομάδα, έρχεται με ηχητικό μήνυμα, με το καλό και οι επόμενοι.

_________________

taramas

Αριθμός μηνυμάτων : 231
Ημερομηνία εγγραφής : 16/08/2014

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από laskas Την / Το Παρ Μάης 01, 2015 9:37 pm

imperiumgraecum έγραψε:Ενα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πλέον όλοι οι unicum/κυανοί παίκτες που ξέρω είτε έχουν παρατήσει το παίχνιδι, είτε παίζουν πλέον για το χαβαλέ(τουτ' έστιν, play4fun), οπότε δε γνωρίζω πόσο δυνατή είναι η δημιουργία μιας ελληνικής ανταγωνιστικής clan(τουλάχιστον στα επίπεδα 9-TD, STRNK, CALM_ κτλ)


Δεν γίνεται να φτιάξεις μια Ελληνική EFE ( ή όποια άλλη θες ).Οταν ήμουνα recruiter έψαξα όλες τις Ελληνικές ομάδες + Έλληνες σε ξένες.Έφτιαξα μια λίστα με 500 Έλληνες που έχουν ένα καλό επίπεδο...
Είναι όπως τα λες, δεν υπάρχουν πολλοί αυτού του επιπέδου που λες εσύ.Όμως αν ένας με 1800 wn8 και πολλές μάχες ανοίξει καινούριο account θα παίζει με 2500.ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΠΟ UNICUMS KAI ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ACCOUNT...!!!!!Δεν πας να κατακτήσεις την Ευρώπη εξάλλου...
Να κρίνεις έναν παίκτη από το συνολικό wn8 είναι λάθος κατά την άποψη μου.
Έρχεται υποψήφιος παίκτης και σου δηλώνει αρτιλεράς.
Κοιτάς τον λογαριασμό του αν είναι καλός στα arty.Αν πράγματι είναι και έχει ένα ανεκτό επίπεδο στα άλλα νούμερα τον δέχεσαι.Του κολάς και στο ts δίπλα στο όνομά την ιδιότητα του και Τέλος!Αυτός ο παίκτης μόνο σε περίπτωση ανάγκης θα παίξει άλλο άρμα εκτός από arty.Ο κάθε παίκτης πρέπει από την στιγμή που μπαίνει στην ομάδα να κουβαλάει την ιδιότητα του και να γράφεται δίπλα στο όνομα του.
Επειδή δέχομαι 2 θεωρίες:
-Αγόρασα ένα 10άρι και μετά είδα ότι δεν μου ταιριάζει και δεν μου αρέσει σαν άρμα...
-Ηταν το πρώτο μου 10άρι και τις πρώτες 300 δεν τις έπαιξα καλά γιατί γενικά δεν ήξερα να παίζω το παιχνίδι...
Λέω λοιπόν μια πρώτη σκέψη πάνω σε αυτό το θέμα.
Θεωρώ ανύπαρκτο κάθε 10άρι που έχει κάτω από 100 μάχες για όλες τις ειδικότητες.Σαν να μην το έχει αγοράσει ακόμα ο παίκτης γιατί δεν μπορείς να τον κρίνεις.

Ειδικότητα ARTY

Minimum 2 arty 10αρια με minimum av.damage 2000 και πάνω από 300 μάχες το κάθε ένα από αυτά.

Ειδικότητα MEDIUM
Minimum 2 medium 10άρια με minimum av.damage 2100,av. WN8 2000 και πάνω από 300 μάχες το κάθε ένα από αυτά.

Ειδικότητα HEAVY
Minimum 2 heavy 10αρια με minimum av.damage 2100 και πάνω από 300 μάχες το κάθε ένα από αυτά.

Ειδικότητα TD
Δεν υπάρχει.

Αν έχεις αυτά τα νούμερα παίρνεις την ειδικότητα που γράφεται στο ts δίπλα στο όνομα σου και μπορείς να παίζεις στα cw με αυτά τα άρματα.
Όποιος δεν έχει αυτά τα νούμερα μπαίνει στην clan χωρίς ειδικότητα με WN8 + WN8 last 1000 battles / 2 = Χ με τουλάχιστον 2 10άρια πάνω από 100 μάχες ( εκτός TD ) και δεν γράφει τίποτα στο ts δίπλα από το όνομα του.Όταν φτάσει σε αυτά τα νούμερα παίρνει την ειδικότητα.

_________________
avatar
laskas

Αριθμός μηνυμάτων : 187
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2014
Ηλικία : 40

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από laskas Την / Το Παρ Μάης 01, 2015 9:37 pm

taramas έγραψε:Ωπα, Κώστα,
νάτος ο πρώτος υποψήφιος για την ομάδα, έρχεται με ηχητικό μήνυμα, με το καλό και οι επόμενοι.

Έχει πλάκα... Very Happy

_________________
avatar
laskas

Αριθμός μηνυμάτων : 187
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2014
Ηλικία : 40

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από 37 EMA Την / Το Σαβ Μάης 02, 2015 3:33 am


hehehe

_________________
avatar
37 EMA

Αριθμός μηνυμάτων : 54
Ημερομηνία εγγραφής : 18/08/2014

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από Sanguinius Την / Το Σαβ Μάης 02, 2015 8:57 am

Συμφωνώ με την ιδέα μιας τέτοιας clan,με καλούς παίχτες φυσικά!!Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στο average dmg των heavies,είναι πολύ χαμηλό
avatar
Sanguinius

Αριθμός μηνυμάτων : 393
Ημερομηνία εγγραφής : 17/07/2014

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από laskas Την / Το Σαβ Μάης 02, 2015 11:01 am

δεν σηκώνει πιο ψηλά νούμερα...και φαντάσου δεν έβαλα σε όλα τα 10άρια.Χώρισα σε ειδικότητες και να έχεις τουλάχιστον 2 άρματα με αυτά τα νούμερα.Δηλαδή αν έχεις ένα is4 κ ένα is7 με av. dam. 2100 κ 300 μάχες είσαι οκ και ας έχεις ένα Ε5 με 1800 με 30 μάχες...
Δηλαδή μπαίνεις στην ομάδα με ένα γενικό wn8 +wn8 last 1000 battle / 2 = 1400 για παράδειγμα, και άμα έχεις τα προσόντα παίρνεις ειδικότητα άρματος που θα γράφεται στο ts δίπλα από το όνομά σου.Ετσι ο fc κάνει πιο σωστές επιλογές ως το ποιό άρμα θα παίξει ο καθένας.
Αυτός που δεν έχει ειδικότητα θα παίζει cw φυσικά για να μην παρξηγούμαστε...

_________________
avatar
laskas

Αριθμός μηνυμάτων : 187
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2014
Ηλικία : 40

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από laskas Την / Το Σαβ Μάης 02, 2015 11:12 am

Τα νούμερα δεν έχουν τόση σημασία...100 πάνω ή 100 κάτω.Θέλω να περάσω κάποιες ιδέες, ένα άλλο σκεπτικό πως να λειτουργεί μια ομάδα.Γιατί μια μέτρια ομάδα δεν μπορεί να χωρίσει τους παίκτες σε ειδικότητες και να μην βάζει τον αρτιλερά να παίζει medium??????????μην τρελαθούμε!Κ όμως όλοι το κάνουν αυτό το λάθος...

_________________
avatar
laskas

Αριθμός μηνυμάτων : 187
Ημερομηνία εγγραφής : 19/06/2014
Ηλικία : 40

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ CLAN

Δημοσίευση από taramas Την / Το Σαβ Μάης 02, 2015 4:47 pm

laskas έγραψε:Τα νούμερα δεν έχουν τόση σημασία...100 πάνω ή 100 κάτω.Θέλω να περάσω κάποιες ιδέες, ένα άλλο σκεπτικό πως να λειτουργεί μια ομάδα.Γιατί μια μέτρια ομάδα δεν μπορεί να χωρίσει τους παίκτες σε ειδικότητες και να μην βάζει τον αρτιλερά να παίζει medium??????????μην τρελαθούμε!Κ όμως όλοι το κάνουν αυτό το λάθος...

Συμφωνώ απόλυτα, αυτό το λάθος δεν το έκανα ποτέ, μόνο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν τα άρματα και οι παίχτες και αυτό συμβαίνει μοιραία οταν είσαι μέσα στον χάρτη για μέρες.
Επίσης και το training των παιχτών το κάνω σύμφωνα με την ειδικότητα τους για να γίνεται ενα δέσιμο μεταξύ παιχτών ίδιας ειδικότητας.

Με τις τροποποιήσεις και τις διορθώσεις που έχεις κάνει Κώστα πλησιάζεις αρκετά στο να συμφωνήσω, εύχομαι να βρείς τους ανθρώπους να πλαισιώσουν αυτή την ομάδα και ειδικότερα την διοίκηση που για μένα είναι το δυσκολότερο.

_________________

taramas

Αριθμός μηνυμάτων : 231
Ημερομηνία εγγραφής : 16/08/2014

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης